Bij het Witte Huis
Staverden

Staverden

Staverden

Staverden ligt tussen Ermelo en Elspeet op de noordwest flank van de Veluwe, in een prachtige bosrijke omgeving. Landgoed Staverden bestaat uit een landhuis, een koetshuis, een oranjerie en een fraai aangelegd park. De stad telt ongeveer 40 inwoners. Behalve de mooiste stad is het ook de kleinste stad van Nederland. Lees verder op de website van Gelders Landschap & Kastelen.

Wandelen, fietsen en wild spotten

Vanaf Bij het Witte Huis loopt of fietst u zo het bos in of de heide op. U kunt hier eindeloos wandelen en prachtige fietstochten maken. We zitten in een stilte gebied voor wild. Daardoor vliegen vaak enorme roofvogels over en laten edelherten zich met regelmaat zien.

Eten en drinken

Vanaf Bij het Witte Huis wandelt u door het prachtige bos en langs bijzondere witte pauwen naar het landgoed. Aldaar kunt u fantastisch lunchen of dineren bij Brasserie Staverden. Voor een ambachtelijk gebrouwen bier loopt u naar de brouwerij De Uddelear.

Video van Beleef Staverden

Erop uit
Ermelo, Harderwijk en Apeldoorn liggen in de directe omgeving. Daar is van alles te doen. Musea, winkelen of wat dacht u van een dagje op het water? Het is allemaal mogelijk. Kijk voor inspiratie op de website van VVV Ermelo of op de website van Toeristen Informatie Nederland.

Klik op de foto’s om ze volledig te zien.